top of page

Online Cursus

'Anatomie & Fysiologie voor Yogadocenten'

Deze cursus is complementair aan het boek en gaat naast toegepaste fysiologie ook in op de anatomie. Met gebruik van een skelet en een yogastudent zul je vertrouwd raken met de anatomie die relevant is om met zelfvertrouwen een gedegen yogales te kunnen geven.

 

Naast dat je kennis opdoet van het bot- en spierstelsel leer je waar je specifiek op moet letten in verschillende type houdingen en laat Merel met behulp van voorbeelden zien hoe je yogahulpmiddelen (bolster, blok en riem) kan inzetten om een houding individueel aan te passen.  

In deze cursus verdiep je je in het spierstelsel en de fysiologie van de belangrijkste lichaamssystemen: de luchtwegen, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem, het spijsverteringssysteem en het zenuwstelsel.

 

Alle informatie heeft betrekking op yoga en de verschillende praktijken van asana, pranayama en meditatie. Praktische tips voor het integreren van kennis van anatomie en fysiologie in yogalessen en individuele yoga-therapiesessies zijn inbegrepen.

Anatomie & Fysiologie voor Yogadocenten Online Cursus

Prijs: €250  
De voertaal van deze cursus is Engels.

Deze online cursus is inbegrepen bij de DYA Vinyasa Yoga Docentopleiding.

bestel de online cursus hier

Recensie van yogadocent over 'Anatomie & Fysiologie Online Cursus': 

"Ik heb Merel leren kennen tijdens mijn teacher training in India. Ik had meteen een goede band met haar. Haar enorme kennis van de lichaamssystemen, yoga en hoe die zich tot elkaar verhouden is indrukwekkend en maakt deze cursus van onschatbare waarde voor mij. Merel is in staat om een uiterst complex onderwerp op een heel eenvoudige en tegelijkertijd grondige manier uit te leggen. Ik kan deze cursus ten zeerste aan iedereen aanbevelen; yogadocenten, fitness instructeurs, massagetherapeuten of iedereen die graag meer wil weten over hoe ons lichaam werkt. Ik heb heel veel meer zelfvertrouwen gekregen om mijn studenten in de les te begeleiden!"

Jeani Bergsteedt, Zuid-Afrika

bottom of page