Nijmegen

Nederland

© 2018 by Dutch Yoga Academy

Authentiek 
lesgeven 

De beste docenten zijn diegenen die authentiek durven zijn. 

In deze training word je aangemoedigd om les te geven op jóuw manier. De Vinyasa stijl is een krachtige basis waarvanuit je kan experimenteren met wat jou het beste ligt. 

Toegepaste anatomie, fysiologie & filosofie

Een professionele yogadocent heeft gedegen kennis van anatomie, fysiologie en filosofie. In deze training doe je gedegen kennis op zodat je begrijpt en kan uitleggen waarom yoga werkt, je weet hoe je een houding individueel aan kunt passen en inzicht krijgt hoe de yoga filosofie zich verhoudt tot ons dagelijks leven. 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door de training. Door middel van meditaties en reflectiemomenten ... 

 

Over Merel
Lead trainer
Vinyasa Yoga Docentopleiding

Merel woonde zes jaar in India. Daar had ze een yoga en meditatieschool en onderscheidde zich door haar unieke yoga docentopleidingen met een sterke persoonlijke begeleiding en focus op authenticiteit. Ze heeft inmiddels meer dan 300 mensen vanuit de hele wereld opgeleid tot yogadocent en yogatherapeut. Velen van hen geven nu parttime of fulltime les. 

Merel studeerde Geneeskunde en werkte daarna een aantal jaar werken in de gezondheidsbeleids sector. Een sterke drang om op een meer ontspannen en ongedwongen manier te leven deed haar besluiten zich volledig te concentreren op Oosterse filosofien en yoga. Deze reis bracht haar naar India. Inmiddels woont Merel in het bos in hett oosten van Brabant en geeft wekelijks yoga en meditatielessen. 

Vanwege haar achtergrond heeft Merel een grote interesse om te begrijpen en uit te leggen waarom en hoe yoga werkt met behulp van haar kennis van anatomie en physiologie. Hierover schreef ze een boek: 'Essential Yoga Therapy: A beginner's guide to applying yoga therapy.' Het boek wordt gratis verstrekt aan studenten van de Vinyasa Yoga Docentenopleiding. 

Lees meer over Merel hier